De term Multi-Room Wi-Fi komen we tegenwoordig steeds vaker tegen en zal in 2017 alleen maar vaker worden genoemd met de komst van nieuwe Wi-Fi producten. Maar wat is Multi-Room Wi-Fi nu precies? In dit artikel proberen we uit te leggen wat Multi-Room Wi-Fi nu precies is.

Wi-Fi over verschillende kamers en verdiepingen
Multi-Room Wi-Fi maakt het mogelijk om één Wi-Fi netwerk in huis of kantoor te creëren met behulp van meerdere zenders. Een Multi-Room Wi-Fi systeem bestaat uit 1 basis Wi-Fi router die u aansluit op uw bestaande modem/router en één of meerdere “satellieten” die onderling met elkaar in verbinding staan. Deze satellieten zijn een soort verlengstuk van de Wi-Fi router.

Een snel en betrouwbaar wifinetwerk aanleggen heeft meestal wat voeten in de aarde. Repeaters installeren, kabels leggen voor acces points, ga zo maar door. Fabrikanten werken er hard aan om dit probleem op te lossen met mesh-wifinetwerken. Deze netwerken komen niet met één, maar met meerdere units. In dit artikel leggen we uit wat een mesh-wifinetwerk is, wat je eraan hebt, en welke eventuele nadelen een dergelijk systeem heeft.

Wat is een mesh-netwerk?
Een mesh-netwerk is een netwerk waarbij alle units van het wifi-signaal met elkaar in verbinding staan. Het wifisignaal wordt tussen al deze units gecommuniceerd. Dit zorgt ervoor dat je een beter bereik hebt dan met één enkele router. Bij een mesh-netwerk is er één routerunit aangesloten op de modem. Deze unit stuurt het signaal door naar de bijhorende satellieten.

Elke fabrikant heeft zijn of haar eigen implementatie voor de communicatie tussen router en bijhorende units. Meestal verloopt dit via de standaard 2.4 of 5 gHZ band, maar bijvoorbeeld de Netgear Orbi gebruikt een aparte 1.7 gHZ band voor deze taak. Het gehele systeem van router en bijhorende units wordt door één fabrikant geproduceerd en verkocht. Een combinatie van merken is dus niet mogelijk, in tegenstelling tot een eigen gemaakt netwerk met repeaters of acces points.

Beter signaal
Normaal gesproken plaats je je router in de buurt van de modem. Dat is meestal ergens in een hoek van een huis. Hierdoor gaat de helft van het signaal verloren. Met een mesh-netwerk wordt het draadloze signaal van een router-unit naar verschillende satellieten verstuurd. Deze satellieten kun je plaatsen waar je wilt, en sturen het wifisignaal weer door. Zo krijg je een veel beter wifibereik. Wil je je netwerk uitbreiden? Dan koop je een nieuwe unit en sluit je deze aan. Je kan deze unit op een strategische plek neerzetten zodat het bereik beter is op plekken waar jij dat zou willen.

DE VOORDELEN VAN HET RUCKUS NETWERK VOOR HET MKB
Een Wi-Fi netwerk dat zakelijk voordeel biedt en kostenvermindering levert.

Snelle installatie en eenvoudig beheer
Binnen het MKB is er vaak geen IT-er in dienst met specialistische kennis over het selecteren, implementeren en onderhouden van een netwerk. Een netwerk voor het MKB moet dus eenvoudig in gebruik zijn. Ruckus biedt netwerkoplossingen die super eenvoudig geïnstalleerd en beheerd kunnen worden waardoor er geen IT expert nodig is. Daardoor kan echt iedereen met een paar simpele stappen binnen een paar minuten een netwerk installeren.

High performance Wi-Fi voor een betaalbare prijs
Mede dankzij de gepatenteerde technologieën BeamFlex, ChannelFly en SmartMesh kan Ruckus het MKB voorzien van hoge snelheden en een betrouwbare verbinding én dat voor een betaalbare prijs. Door de hoge dekkingsgraad van de access points van Ruckus kunt u met veel minder access points een uitstekend netwerk realiseren.

Het Wi-Fi netwerk groeit met de organisatie mee
MKB-organisaties staan nooit stil en kunnen ineens flink groeien. Wanneer uw organisatie groter wordt, betekent dit vaak dat er ook meer laptops en andere apparaten worden aangeschaft die voorzien moeten worden van internet. Het Ruckus netwerk groeit zonder probleem met uw organisatie mee. U hoeft zich geen zorgen te maken over desinvestering in de apparatuur. Met Ruckus bent u verzekerd van een uitstekend Wi-Fi netwerk: nu én in de toekomst.

Een betrouwbaar netwerk voor medewerkers, maar ook voor de gasten
Als MKB’er wilt u uw medewerkers een snel, stabiel netwerk bieden, maar ook alle externe bezoekers die bij u over de vloer komen. Ruckus biedt de mogelijkheid om dit te scheiden. Daarmee werken uw medewerkers veilig via een afgeschermd Wi-Fi netwerk, terwijl uw bezoekers een professioneel gastnetwerk gebruiken.

VOOR ELK MKB-BEDRIJF EEN PASSENDE WI-FI OPLOSSING
Het Ruckus netwerk biedt verschillende netwerkoplossingen die geschikt zijn voor verschillende type MKB-organisaties. Maar welke oplossing past nu het beste binnen uw organisatie? Om de juiste inrichting te bepalen is het belangrijk om te kijken naar de eisen die aan het netwerk worden gesteld.